Shkolla e Gjuhës Shqipe dhe e Trashëgimisë 'Besa' i hapi dyert e saj në Mars të vitit 2006. Qëllimi i shkollës është që fëmijët Shqiptarë të ruajnë gjuhën dhe traditat e vendit tonë. 

Klasat zhvillohen të Dielave në UMASS Boston. Programi i shkollës bazohet në metodologjinë për mësimin e Gjuhës Shqipe që përdoret në Shqiperi. Klasat janë të ndara në 6-10 nxënës për të siguruar cilësinë e mësimdhënjes dhe përqëndrimin e nxënësve. ​

Në klasën e Gjuhës Shqipe ne afrojmë 4 nivele: Parashkollor, Para-Abetare, Abetare, Gjuhë dhe Lexim ​

Përveç mësimit shkollor, ne kemi klasa valleje nën drejtimin dhe përkushtimin e Zotit Bashkim Braho. 

Shkolla i fton të gjithë prindërit që jetojnë në Boston dhe përreth t'i regjistrojnë fëmijët, jo vetëm që ata të mësojnë shkrimin dhe leximin, po edhe që të njihen me bashkëatdhetarët e moshës së tyre.

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
Vallja
Vallja
press to zoom
Piknik tek Blue Hills
Piknik tek Blue Hills
press to zoom
Nxënësit
Nxënësit
press to zoom
Ekskursion
Ekskursion
press to zoom
Parashkollorët
Parashkollorët
press to zoom
Festa Abetare
Festa Abetare
press to zoom
Shkenca
Shkenca
press to zoom
Vallja
Vallja
press to zoom
Aktivitete
Aktivitete
press to zoom